ADPU (Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti) Cəlilabad filialının Tələbə Gənclər Təşkilatı (TGT), universitet tələbələrinin sosial və mədəni inkişafını təmin edən vacib bir qurumdur. TGT, tələbələrin universitet həyatına fəal şəkildə qatılmalarına və onların şəxsi inkişaflarını təmin etmələrinə şərait yaradır. Bu təşkilat vasitəsilə tələbələr öz bacarıqlarını nümayiş etdirmək, liderlik keyfiyyətlərini inkişaf etdirmək, sosial məsuliyyət layihələrində iştirak etmək və ictimai fəaliyyətlərlə məşğul olmaq imkanına malik olurlar.

TGT-nin əsas məqsədləri tələbələrin maraqlarını qorumaq, onların təhsil mühitində müsbət dəyişikliyə nail olmaq, müxtəlif elmi, mədəni, idman və əyləncə tədbirləri təşkil etməkdən ibarətdir. Bu tədbirlər tələbələrin təhsil prosesindən kənarda da inkişaf etməsinə, elmi araşdırma bacarıqlarını və kreativ düşüncələrini genişləndirməsinə dəstək verir. TGT tələbələrə öz yaradıcı ideyalarını reallaşdırmaq və müxtəlif layihələrə rəhbərlik etmək imkanı yaradır.

Cəlilabad filialının Tələbə Gənclər Təşkilatı, müxtəlif təlimlər, seminarlar, müzakirələr və sosial kampaniyalar təşkil edərək tələbələri aktiv və məlumatlı vətəndaşlar kimi yetişdirmək məqsədini güdür. Təşkilatın fəaliyyətləri təkcə universitet daxilində deyil, həm də Cəlilabad rayonunun yerli icmasına faydalı ola biləcək sosial layihələrlə də zəngindir.

Ümumilikdə, ADPU Cəlilabad filialı Tələbə Gənclər Təşkilatı gənclərin fərdi və peşəkar inkişafına şərait yaradan, onların cəmiyyətə faydalı vətəndaş kimi formalaşmasına töhfə verən bir platformadır. Bu təşkilat sayəsində tələbələr həm təhsil, həm də əyləncə baxımından zəngin və balanslı bir universitet həyatı yaşamaq imkanı əldə edirlər.

Sədr: Pünhan Novruzov

Tələbələrlə iş üzrə müavin: Əhəd Sadıqov