5 Oktyabr 2023-cü il tarixində ADPU-nun Cəlilabad filialında “Müəllimlər günü”nə həsr olunan tədbir keçirilib. Tədbirdə filialın direktoru , dosent, X.H.Sultanlı, pedaqoji fakültənin dekanı M.A.Rəhimova, struktur bölmə rəhbərləri və əməkdaşları , filialın professor – müəllim heyəti və müxtəlif ixtisaslar üzrə tələbələr iştirak ediblər.
Tədbirdə ilk olaraq Azərbaycan Respublikasının Dövlət Himni səsləndirilib , daha sonra vətən uğrunda canından, qanından keçən şəhidlərimizin əziz xatirəsi 1 dəqiqəlik sükutla yad edilib .
Tədbiri giriş sözü ilə açan filialın direktoru dos, X.H.Sultanlı, müəllimin gənc nəslin mənəvi aləminin memarı, cəmiyyətin etibar etdiyi şəxs olduğunu vurğulayıb. “Cəmiyyət ən əziz, ən qiymətli sərvətini – uşaqları, öz ümidini, öz gələcəyini müəllimə etibar edir. Bəli, müəllimlik çox şərəfli peşədir – vəzifədir, şərəfli olduğu qədər də mürəkkəb, məsuliyyətli vəzifədir. Müəllim müqəddəsdir, bütün dövrlərdə bu peşə sahiblərinin üzərinə böyük vəzifələr düşüb. İnsanlara bilik vermək, elm öyrətmək kimi mühüm vəzifənin öhdəsindən məhz onlar gəlir” deyə bildirən filialın direktoru sonda Universitetin müəllim kollektivini səmimi qəlbdən təbrik edib, onlara bu şərəfli peşələrinə daim uğurlar arzu edib .
Pedaqoji fakültənin dekanı M.A.Rəhimova öz çıxışında “Müəllimlər kimi başqa insanların inkişafına həsr olunmuş peşəkar qrup yoxdur. Analar rahatlığı ilə sevimli sərvəti olan övladlarını müəllimlərdən başqa kimlərin əlinə əmanət edə bilər? Gələcəkdə necə insanlar olacağımıza təkcə bilik baxımından deyil, həm də dəyərlərimizə təsir etməklə söz sahibi olan müəllimlərdir. Bu səbəbdən onların vəzifəsi mühümdür, ona görə də işini layiqincə görən hər bir müəllim müqəddəsdir” deyə bildirib .
Filialın əməkdar müəllimi İltifat Bağırov müəllimlərin rolunun cəmiyyət həyatında daim ən yüksək mövqeyə malik olduğunu , məhz onların uzaqgörənliyi və təmkini sayəsində bu gün dövlətimizdə vətənpərvər və xalqına millətinə sadiq insanların yetişdiyini vurğulayıb.
Tədbirlərin təşkili və tələbələrə iş şöbəsinin mütəxəssisi, tərəqqi medallı N.Babayev ” Müəllim bir dünyadır, müəllim cənnətdədir. Onu qiymətləndirməyi bilən tələbə cənnət mələyi olur. Müəllimsiz dünya olar, amma müəllimsiz sivilizasiya heç vaxt elm ola bilməz. İnsanların öz biliklərini başqa nəsillərə ötürməsinin yeganə yolu təhsildir.Bu işi görən insanlar bizim əziz müəllimlərimizdir” deyə bildirərək bütün müəllimlərin bayramını təbrik edib.
Filialın Təbiət və sosial elmlər, onların tədrisi texnologiyası kafedrasının müəllimi F.Mürsəlli öz çıxışında təhsil sistemində haqqında ən çox danışılan, barəsində müzakirələr aparılan, peşəkarlıq səviyyəsi daim diqqət mərkəzində olan, eyni zamanda, şəxsiyyəti gözəl və təsirli ifadələrlə qiymətləndirilən şəxsin təbii ki, müəllim olduğunu vurğulayıb. O, Müəllimliyin bütün zamanlarda şərəfli peşə hesab olunduğunu, müəllimin isə ən hörmətli şəxs kimi qəbul edildiyini qeyd edib..
Filialın Azərbaycan dili və ədəbiyyatı müəllimliyi ixtisasının II tədris ilinin tələbəsi R.Feyziyev ve eyni ixtisasın IV tədris ilinin tələbəsi X.Fərziyeva öz çıxışlarında filialın professor müəllim heyətini təbrik ediblər. Sonda Filialın tələbələri M.Məmmədova , N.İsmayılov, A. Qurbanov , Ş. Dövlətli , Ş.Cahangirli , Ş. Məmmədova , C. Ağaverdiyeva, Z.Feyziyeva iştirakı ilə hazırlanan ” Dərs günü” və ” ADPU tələbələri illər sonra ” səhnəcikləri böyük maraqla izlənilib.