11 dekabr 2023-cü il tarixində ADPU-nun Cəlilabad filialında “Tədbirlərin Təşkili və Tələbələrlə iş şöbəsi”nin təşkilatçılığı və TGT- nin nəzdində fəaliyyət göstərən “Kitab klubu”nun əməkdaşlığı çərçivəsində “Gəlin mütaliə edək ” başlığı ilə A.Divanbəyovun ” Can yanğısı ” əsərinin mütaliəsi keçirilib.
Mütaliədə “Tədbirlərin Təşkili və Tələbələrlə iş şöbəsinin müdiri S.İsmayılova, şöbənin mütəxəssisi Ş.Hüseynov, Dil ədəbiyyat , pedaqoji elmlər və onların tədrisi texnologiyası kafedrasının müdiri , dosent Y. Dadaşlı, kafedranın baş müəllimi Ə.Əmənov , Kitabxana və elektron resurslar şöbəsinin müdiri , Ş.Cəbrayılov və müxtəlif ixtisaslar üzrə tələbələr iştirak ediblər .
Tədbiri giriş sözü ilə açan TTTİŞ müdiri S.İsmayılova klubun fəaliyyətini yüksək qiymətləndirərək onlara gələcək fəaliyyətlərində uğurlar arzulayıb .
Dosent Y.Dadaşlı belə tədbirlərin rolunun böyük olduğunu vurğulayaraq hər zaman mütaliə yolu ilə əsərlərin mənimsənilməsinin şəxsiyyətin şəxsi inkişafında böyük rol oynadığını bildirib .
Dil ədəbiyyat , pedaqoji elmlər və onların tədrisi texnologiyası kafedrasının müəllimi Ş.Cəbrayılov, Universitetin kitabxana ehtiyyatinin geniş olduğunu bildirərək, tələbələrə bu imkanlardan istifadə etməyi tövsiyyə edib.
Kitab klubunun sədri F.Mahmudova, klubun müavinləri R.Hüseynova, J.Talıblı qeyd olunan əsərin məzmunu ilə iştirakçıları tanış edib daha sonra əsərin oxucularına maraqlı suallar təqdim edib . Debat şəklində davam edən mütaliə sonda müxtəlif fikirlərin səsləndirilməsi və peşəkar müəllim heyəti tərəfindən sualların cavablandırılması ilə yekunlaşıb .